klik om zoom in te schakelen
laden…
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

Particulier huis huren direct bij de eigenaar

Gepost door Hayman Rentals op 6 augustus 2020
0

Zoek je een huis om te huren? En wil je niet te maken hebben met een verhuurmakelaar? Bekijk wat het voordeel is van particulier huis huren direct bij eigenaar.

Dan zou het een idee kunnen zijn om direct bij de eigenaar van het pand te huren. Misschien vind je het fijn om direct in contact te staan met de eigenaar van het pand en daardoor direct terecht te kunnen met bepaalde problemen.

Uiteraard is niet iedere pandeigenaar hiervan gediend.

De meeste pandeigenaren werken uitsluitend samen met makelaars die er o.a. voor zorgen dat er een huurder gevonden word, en dat het pand beheerd word. Toch komt het soms wel voor dat een huis verhuurt word zonder de tussenkomst van een makelaar.

Huren zonder makelaar

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen wanneer je direct bij de eigenaar van het huis huurt?

Nou, eigenlijk vrij weinig dus.

Voor beide partijen(huurder en verhuurder) is een makelaar eigenlijk een soort neutraal ’tussenpersoon’ die ervoor zorgt dat er een overeenkomst word gemaakt tussen de huurder en verhuurder die even goed/eerlijk is voor beide partijen. Een makelaar dient eigenlijk als een soort bemiddelaar.

Ja, de makelaar word in eerste instantie ingehuurd voor de opdracht door de verhuurder – maar dient er net zo goed te zijn voor de toekomstige huurder.

Denk hierbij aan bepaalde problemen die zich af kunnen spelen na het aangaan van het huurcontract;

 • beloftes die niet na worden gekomen
 • huishoudelijke apparaten die niet naar behoren werken
 • vocht/schimmel of ongedierte in het huis

In dit geval kun je dus naar de makelaar stappen en wijzen op de voorwaarden die in het, door hem opgestelde, huurcontract staan. De makelaar zal vervolgens(zolang je in je recht staat) contact op nemen met de eigenaar van het pand en de beheerder om dit probleem te verhelpen.

Makelaarskosten

Wat voor kosten brengt een makelaar met zich mee?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat er een groot verschil is tussen een verhuurmakelaar en een verkoopmakelaar.

Bij de verkoop van een huis word er courtage(een % van de verkoopsom) gerekend door de makelaar. Dit word verrekend op jou als koper.

Bij de verhuur van een huis rekent een makelaar meestal één keer de maandhuur als courtage. Het verschil hierbij is dat het in dit geval word verrekend op de verhuurder/eigenaar van het pand.

Dit mag in geen enkele situatie verrekend worden op jou als huurder.

Het huren via een verhuurmakelaar biedt dus eigenlijk voor beide partijen een win-win situatie. Door de tussenkomst van een makelaar is de verhuurder ervan verzekerd dat hij een goede huurder in zijn pand heeft zitten, en de huurder ervan verzekerd dat alle voorwaarden netjes via een huurcontract worden vastgesteld en nagekomen.

Je huis snel&betaalbaar verhuren?

Neem contact met ons op!


 • Change Currency

 • Change Measurement

 • Advanced Search

  € 500 naar € 2.500

  Meer zoekopties
 • Our Listings

Vergelijk woningen