klik om zoom in te schakelen
laden…
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

De juiste huurder selecteren

Gepost door Hayman Rentals op 12 augustus 2021
0

Het vinden van de juiste huurder is vaak een intensief process. Je maakt eerst representatieve foto’s van de woning, stelt een pakkende tekst op en plaatst de woningadvertentie op alle populaire huurwoningen websites. Daarna is het afwachten op de reacties. Iedere verhuurder heeft bepaalde wensen als het gaat om het vinden van de geschikte huurder. Het is aan ons als makelaars om die wensen tegemoet te komen. Maar hoe doe je dit precies? Op basis waarvan maak je de keuze van de juiste huurder? Dit ga ik je uitleggen in dit artikel: Huurder gezocht.

Huurder zoeken: criteria

Om de juiste huurder te vinden moet je allereerst goede criteria stellen waar je op zal gaan letten. Ga bij jezelf na wat voor persoon jij het liefst in de woning wilt hebben. Zodra je een goed beeld hebt van de huurder waarnaar je op zoek bent kun je een selectie maken van een aantal potentiële kandidaten die hebben gereageerd op de woning. Waar let je op in het selectieproces?

 • Het financiële plaatje

Het zou niet het enige moeten zijn waar je op let, maar desalniettemin is de kandidaat zijn financiële situatie wel van groot belang. Je wil een huurder uitkiezen die een stabiel inkomen heeft waarmee hij/zij de huurlast makkelijk kan dragen. Hierbij moet je er op letten of diegene een vast of tijdelijk arbeidscontract heeft, en of het inkomen in ieder geval toereikend is om de kosten te betalen. Qua inkomen wil je dat de kandidaat in kwestie minimaal 2,5 tot 3 keer de maandelijkse huur verdient(bruto).

Dit betekent dat je bij een woning met een huurprijs van € 1250 inclusief een inkomenseis stelt van minimaal € 3125,- bruto per maand.

 • Persoonlijk

Daarnaast zou je als verhuurder ook naar de kandidaten kijken als persoon. Stel de vraag: waarom wil diegene in jouw huis wonen? Op welke manieren past deze persoon bij het huis? Je wil namelijk altijd een misplaatsing voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een jong, druk en levendig stel plaatsen in een herenpand waar verder voornamelijk ouderen wonen. Hou rekening met de gevolgen die het kan hebben voor de andere omwonenden, zeker aangezien een conflict tussen huurders vaak ook vervelende gevolgen kan hebben voor jou als verhuurder.

 • Korte of lange termijn

Als verhuurder wil je het liefst een huurder die er voor een langere termijn(2-4 jaar) wil blijven wonen. In de huidige markt is dit vaak wel een uitzondering op de regel. De gemiddelde verhuurperiode is ongeveer 18 maanden, waarna een huurder weer van woning wisselt. Bij de selectie zou je kunnen kijken naar de leeftijd van de kandidaat en in welke levensfase diegene verkeert(alleenstaand / samenwonend).

5 Tips voor het vinden van de geschikte huurder

 1. Presenteer de woning zoals die is

Zorg ervoor dat je goede, representatieve woningpresentatie foto’s gebruikt waarop je duidelijk de mooie(en minder mooie) kanten van de woning toont. Zo trek je de juiste huurder aan. Ervan uitgaande dat het in dit geval gaat om een nette huurwoning, dan wil je ook dat je deze goed presenteert en daarmee ook nette huurders aantrekt. What you see is what you get. Dit geldt ook voor huurders

2. Stel vooraf de juiste eisen

Geef in de advertentietekst van de woning duidelijk en concreet aan waar de huurder aan moet voldoen. Wat voor inkomenseis stel je? Zijn huisdieren wel/niet toegestaan? Mogen mensen roken in het appartement? Door direct transparant en direct te zijn maak je een grotere kans om de juiste huurder te vinden.

3. Ontmoet de huurder in-persoon

Stel, je krijgt een veelbelovende reactie van wat op papier lijkt op een zeer betrouwbare huurder. Maar dan ontmoet je diegene in het echt en valt het allemaal toch best wel tegen. Zorg ervoor dat je een huurder na de screening procedure en de bezichtigingen toch even face-to-face ontmoet om wat gevoel erbij te krijgen. Zo zie je al snel wat voor type persoon je voor je hebt en of het vertrouwd aanvoelt.

4. Vraag om referenties

Om wat extra zekerheid te krijgen bij een persoon, kan je altijd vragen om een verhuurdersverklaring. In zo’n verklaring vind je een verklaring van de vorige verhuurder waarin staat hoe de huurder de woning bewoont heeft, of diegene overlast heeft veroorzaakt, en of er sprake is geweest van een betalingsachterstand.

5. Richt je op de juiste doelgroep

Ben je op zoek naar een huurder voor jouw luxe appartement/penthouse in het centrum van de stad? Zorg er dan voor dat je adverteert op de juiste plekken. In dit geval wil je je voornamelijk richten op de zakelijke markt / expats, dus zorg ervoor dat je de advertentie ook in het Engels vertaald, en plaats op de sites voor expat housing.

Verhuurmakelaar

Wij raden altijd aan om een verhuurmakelaar in te schakelen in je zoektocht naar de geschikte huurder. Een ervaren verhuurmakelaar doet het nodige voorwerk, stelt de juiste criteria op, verzorgt bezichtigingen en screent alle kandidaten om zo de juiste te vinden.

Wij van Hayman Rentals doen een uitgebreide intake van de woning, waarna we de woning op verschillende nationale en internationale woningplatformen zoals Funda, Pararius en Expatrentals plaatsen. Daarnaast delen wij de woning via onze website met ons brede netwerk aan expats, woningzoekers en bedrijven. Daarna screenen wij de huurder zelf om na te gaan of deze in het afgesproken profiel past. Wij verzorgen het gehele verhuur proces, van presentatie fotos tot de sleuteloverdracht.

Vragen over het vinden van de juiste huurder? Neem dan gerust even contact met ons op.

Je huis snel&betaalbaar verhuren?

Neem contact met ons op!


 • Change Currency

 • Change Measurement

 • Advanced Search

  € 500 naar € 2.500

  Meer zoekopties
 • Our Listings

Vergelijk woningen