klik om zoom in te schakelen
laden…
We hebben geen resultaten gevonden
open kaart
Uitzicht roadmap Satelliet Hybride Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige volgende
Uw zoekresultaten

Wat betekent gestoffeerd?

Gepost door Hayman Rentals op 27 juli 2021
0

Een huurwoning kan normaliter op 3 wijzen opgeleverd worden: 1) kaal, 2) gemeubileerd, 3) gestoffeerd. Bij een kale woning begrijp je al snel waar het over gaat: een woning gestript van gordijnen, vloer en zonder enige keuken inbouwapparatuur. Een gemeubileerde woning is meestal voorzien van al het bovengenoemde en de bijhorende meubels. Maar wat houdt het nou eigenlijk in wanneer een appartement of woning gestoffeerd opgeleverd word? Waar heb je dan als huurder recht op? Lees het in: Gestoffeerd betekenis.

Gestoffeerd betekenis – wat houdt het in?

Wanneer we het hebben over een gestoffeerde woning, dan wordt er bedoelt dat de woning wordt opgeleverd voorzien van een aantal dingen. Er was vroeger nog wat onenigheid over wat het no precies inhoudt, maar tegenwoordig zijn we er wel definitief over uit dat een gestoffeerde woning bij de oplevering in ieder geval is voorzien van:

 • Volledig afgewerkte muren

Dit houdt in dat de muur volledig gestuukt is, strak geverfd of behangen is, en een neutrale/normale kleur heeft. Dit is belangrijk omdat de muren een beetje moeten matchen met de meubels die de huurder zelf meeneemt.

 • Werkende verlichting

Bij een gestoffeerde oplevering dien je er als verhuurder ook voor te zorgen dat er werkende lampen hangen. Dit kunnen hanglampen met lampenkappen zijn, of bijvoorbeeld inbouw-spotjes.

 • Raambekleding (gordijnen, jaloezieën, lamellen, plissés, rol- of vouwgordijnen)

Ook dienen er iets van gordijnen of ander raambekleding te hangen. Dit maakt logischerwijs deel uit van een gestoffeerde oplevering aangezien je de privacy van de huurder moet zien te waarborgen. Zorg er hier ook voor dat de gordijnen een neutrale kleur hebben zodat de huurder dit goed kan combineren met zijn/haar meubels.

 • Een vloer

Ook dient er bij een gestoffeerde woning een vloer te liggen. Kies vooral voor een vloer die makkelijk te onderhouden is aangezien schade al snel voor komt in een verhuurde woning. De meeste particuliere woningen worden gemiddeld 18 maanden verhuurd, waarna er een nieuwe huurder komt te zitten.

Gestoffeerd verhuren

Bij het gestoffeerd verhuren van een woning wil je als verhuurder alles m.b.t. de staat van de opgeleverde woning vastleggen in het huurcontract. Dit houdt in dat je vastlegt wat zich allemaal binnen de woning bevindt op het moment van oplevering, en in wat voor staat het verkeerd(oud / gebruikerssporen / zo goed als nieuw / nieuw).

Je kunt als verhuurder uiteraard ook een hoger huurbedrag vragen in het geval van gestoffeerde verhuur dan wanneer je het bijv. kaal verhuurd. Dit verwerk je in de huurprijs in de vorm van stofferingskosten. Deze kosten bedragen voor een zelfstandige huurwoning gemiddeld tussen € 40,- en € 65,-.

Heb je meer vragen na het lezen van dit onderwerp? Neem dan gerust even contact met ons op.

Je huis snel&betaalbaar verhuren?

Neem contact met ons op!


 • Change Currency

 • Change Measurement

 • Advanced Search

  € 500 naar € 2.500

  Meer zoekopties
 • Our Listings

Vergelijk woningen